همیشه در سفر

مرجع دانستنی های گردشگری ایران و جهان

همیشه در سفر

مرجع دانستنی های گردشگری ایران و جهان

۲۳ مطلب در فروردين ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

روستای کندوان


 



معماری روستای کندوان
 معماری بومی روستای کندوان معماری صخره‌ای می‌باشد، این قصبه به جهت ویژگی معماری صخره‌ای و بافت مخصوص وقت حسن در فهرست آثار ملی کشور به نگارش رسیده است. کندوان یکی از سه روستای صخره‌ای زمانه است که این موجب جذابیت بی‌نظیر طرفه العین شده است. معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم باب قالب بافت قدیمی آن یک استثناء دروازه اندر دنیا به حساب می‌آید. چرا که دیگر دروازه اندر کاپادوکیه ترکیه و داکوتا آمریکا (هر کورس دور دارای معماری صخره‌ای هستند) کسی زندگی نمی‌کند.

در حقیقت آنچه به کندوان هویت باستانی و تاریخی داده است، هستی نفس ۱۱۷ خانواده و منزل مسکونی نهاد توده‌های مخروطی و هرمی شکل صخره‌هاست. می‌توان گفتار وجه تسمیه کندوان به خاطر خانه‌های کندویی شکلی است که درون دل این صخره‌های مخروطی هال گرفته‌اند.



کندوان,روستای کندوان


 


 


 



در مورد تاریخچه کندوان این چنین نقل شده است که نخستین کسانی که به کندوان گام گذاشته اند، ساکنان روستایی به شهرت اسم حیله فرح انگیز بودند که تو دو کیلومتری غرب کندوان رسم داشت و درب قرن هفتم هجری برای در ایمن ماندن از حمله مغول‌ها به دشتی در مقابل کندوان فعلی مهاجرت کرده‌اند و دروازه اندر طول مدت زمانی به تدریج تو کران‌ها را حفاری کرده و پناهگاهی امان برای خود ساخته‌اند که از وقت حسن زمان تاکنون فرزندان آنها آل به نسل سر پشه دره همان خانه‌های سنگی سکونت دارند. 


 


 


 


آب معدنی روستای کندوان محبوبیت ملی دارد .ییلاقات ارشد چمن از تفرجگاه های ممتاز زیر دامن سینه کش شمول های سهند است که سر پشه دره انتهای دروا زیبای کندوان و درون بالا قدرت رودخانه کندوان نهاد استقرار دارد . فسیله گردانی و عروسی سنتی از مراسم ویژه این روستا است . دیدار از این قریه تجربه ای فراموش نشدنی است. قصبه ی کندوان به امکانات اقامتی و پذیرایی برای گردشگران تجهیز شده و مردمی مهمان نواز دارد.  


 



اگر طالب سفر با اتوبوس ، ردیف یا هواپیما هستید می توانید به راحتی بار سفر به این رستاق را ببندید  زیرا مدخل سرپوش روزهای مختلف هفته امکان سفر با وسایل نقلیه عمومی کارآیی دارد. تنها تفاوت داخل این است که باید به آغاز به شهرستان تبریز بروید و آخر به روستای کندوان برسید.

  • همیشه در سفر
  • ۰
  • ۰


آبشار لادیز
آبشار لادیز یکی از جاذبه های روستای لادیز، دروازه اندر فاصله کمی از سوراخ لادیز واقع شده است. روستای لادیز از توابع بخش میرجاوه مدینه زاهدان می باشد و مدخل سرپوش 25 کیلومتری قبله غربی کشور میرجاوه صحیح شده است و جمعاً ساله به ویژه داخل فصل تابستان گردشگران زیادی را به طرف خود انجذاب می کند.آب و هوای روستا درون فصل پاییز و زمستان و اوایل بهار منتخب و مفرح و درب تابستان حار است. رود لادیز نیز از شمال آبادی عبور می کند. این دیه قدمت چندانی ندارد و از مناطق ییلاقی عشایر بلوچ بوده است که سال ها پیش به سکونتگاه دائمی تبدیل شده است. آبشار لادیز در ذیل های شرقی کوه زیبای تفتان درست گشته که طبیعتی ییلاقی و فوق العاده دارد. در دنباله مسیر لادیز، چهره متفاوت تفتان درون سیمای روستای انجیره، تمین و سنگان دیده خواهد شد.


 


دیدنی های سیستان و بلوچستان


آبشار «گلیک»
آبشار گلیک در  استان سیستان و بلوچستان واقع است. یکی ازمکانهای تفریحی وگردشگری شهر نیکشهر آبشار گلیک درب بخش لاشار حوزه دهستان لاشار جنوبی درب روستای جاکس است. آبشار گلیک که یکی از زیباترین آبشارهای ناحیه رده بازار است 6 متر فراز دارد و بصورت پلکانی با حوضچه های قشنگ وصخره ای نگرش زعم هر بیننده ای را به خود بردن می کند. وجود پرده گیاهی بی مانند و گیاهان دارویی داخل مسیر آبشار از دیگر جذبه های دیدنی این آبشار است. این آبشار باب فاصله 69 کیلومتری نیکشهر و یک ونیم کیلومتری شارع ترانزیتی چابهار به ایرانشهر صبر دارد. 


 



 
آبشار گواتامیچ (پیپ)
آبشار «پیپ» با اعتبار محلی «گواتامیچ» دروازه اندر شرق روستای پیپ از حومه بخش لاشار مدینه نیک مدینه واقع شده است. این آبشار تو فاصله 2 کیلومتری محور ترانزیتی چابهار- میلک فراغت دارد. این آبشار در حاصل 1300 متری از سطح دریا حقیقت شده و از کوه های مرتفع پیپ سرچشمه می گیرد. این آبشار وش سایر آبشارهای شهرستان نیک بلد به صورت پلکانی است و جریان عرق آن حوضچه های طبیعی را به کارآیی آورده است که محلول ذوب خوی بزاق آشامیدنی اهالی روستای پیپ را تأمین می کند. مناظر سرسبز و انواع گیاهان دارویی باب این منطقه، نمایش ای خاص به آبشار بخشیده است.



روستای تنگ سرحه و روستای پیپ با طبیعت بکر و چشم اندازهای طبیعی و اطوار پوشش گیاهی، کارآیی گیاهان دارویی، انواع پرندگان وحشی، نخلستانها، چشمه های عرق در گستره انتها کوه، رودخانه تنگ سرحه با مرتبط بودن صخره ها و استخرهای طبیعی و سرسبزی طبیعت آن، بر ای از جذابیت های بخش لاشار نیکشهر است. آبشار گواتامیچ باب شرق روستای پیپ به فاصله کورس دور کیلومتری طریقه ترانزیت نیکشهر به ایرانشهر و روستای گردشگری بغدان با طبیعت بینظیر و زهره انگیز و نیست رودخانه شاداب آبکی و مناظر دیدنی، باغات میوه های گرمسیری و سردسیری داخل حاشیه شط با چشم اندازهای طبیعی از مناطق بسیار دیدنی برای دوستداران نرمش تمرین کوهنوردی و طبیعت روان است.  


 

  • همیشه در سفر
  • ۰
  • ۰


از ییلاق یا گیلوان
از نیز ابتدای وصول به این ییلاق، منظره بسیار زیبای مسکن حجره های چوبی مدخل سرپوش میان بیشه مه آلود با درختانی وش آلو جنگلی، فندق و راش، تمام را مجذوب می کند. پیاده روی مدخل سرپوش میان درختان و غرفه ها و روبیدن به بالاترین نقطه دهکده و تماشای ماه ماسال از دوردست، جمهور و همه نعیم و الم بخش است، اما چنانچه با راهنمایی بلدهای محلی، کوهپیمایی سبکی دروازه اندر مراتع «آلاله پشت» داشته باشید، با یک تیر تاخت نشان بی میل اید؛ هم پرش کرده اید و همچنین محل تایید میرزا کوچک خان جنگلی را دیده اید.


 



جاذبه های گردشگری ییلاق ماسال


ییلاق پاییزی تو ماسال م  ه آلود  
اگر نیز کوهنورد حرفه ای هستید، می توانید به ستیغ زیبای «خندیله» ارتقا کنید. خوش آمد پذیره ابرازعلاقه بسیار زیاد مسافران و تورها از این دهکده ییلاقی، جمع و منها بر امکانات فراوان، چند مغازه بازهم خواهید دید و مشکلی از این بابت نخواهید داشت. حتی انتهای این ییلاق، به مسیری خواهید خورد که تا کوه «گیلوان» پیش می رودخانه و نهایتا به مسیر خاکی «ماسوله به خلخال» منتهی می شود.


 



اگر به ماسال سفر کردید، حتما از آبشارهای نزاکت مال هم دیدن کنید؛ آبشارهایی از قبیل آبشار «ویوز» سر پشه دره مجاورت تیمچه ییلاقی النزه سر پشه دره شاندرمن، آبشار «خون» با اوج بیش از 15 متر، آبشار «تولی نساء» و آبشار «رامینه» و همچنین غارهایی همچون غار باستانی خندیله پشت، سوراخ چسلی و زاغه کلچال که تمام زیبایی های غارهای گیلان را درون خود تجمع کرده اند. داخل عین حال، دیواره سنگی «اسبه ریسه» ماسال دارای یکی از تخته سنگ های مختفی سنگ نوردی کشور است که می تواند مسابقات برجسته ملی، قطار ای و حتی جهانی در حین برگزار شود. این دیواره سنگی، نی و آری تنها نوبت سنگ نوردی را به حرفه ای های این پرش می دهد، بلکه امکان کایاک سواری را هم در اختیار قایقران هایی هال می دهد که رفیق دارند داخل رودخانه خروشان پایین صخره هم بسکتبال کنند.



 


تصاویر ییلاق ماسال،بازار ییلاق ماسال


 


 



پرسه مدخل سرپوش امکان زیارتی   


 ماسال بقعه های زیارتی فراوانی دارد که بسیار دیدنی است. بقعه صاحب سید مهرعلی و افندی سید خوشدل علی، پسران راهنما موسی کاظم (ع) دروازه اندر روستای خوشگل و زیارتی شالماء سر پشه دره 12 کیلومتری شهر ماسال، بقعه «چسلی» وقاع باب روستای چسلی مدخل سرپوش فاصله 14 کیلومتری مرکز شهر، بقعه «میرباقر» در روستای وردم، بقعه «سید ابوجعفر» واقع در روستای درخانه، بقعه ابوجعفر واقع درب روستای گیله سرا، بقعه سید ابوالقاسم ته موسی ته جعفر «ع» واقع درب روستای سراکه، بقعه مالک سیدرضا واقع در روستای دلیجان شاندرمن، بقعه امامزاده شفیع شاندرمن واقع سر پشه دره 7 کیلومتری بازار فرقه و بقعه خداوندگار سید ابراهیم واقع درب روستای قران، از یکسر اماکن زیارتی ماسال هستند.





زیبایی های «گسکر» را فراموش نکنید
طبیعت گردی داخل شهری که دیگر مدفون نیست!    


 
یک سفر کوتاه لبریز از جنگل، کوه، شکفت و کلبه های روستایی! برای چنین سفری شاید هیچ مقصدی به معیار سفر به گیلان و هیچ زمانی به مقدار این روزها مناسب نباشد؛ استانی که ار دیدنی ترین طبیعت بکر ایران نباشد، بدون شک یکی از دیدنی ترین جذبه های طبیعی کشور به حد می رود.



شهر تاریخی و مدفون «گسکر» درب منطقه «گسکرات»، از مهم ترین و باشکوه ترین نوشته ها پیامدها تاریخی به جای مانده سر پشه دره استان گیلان است که به دلیل موقعیت راهبردی و بی نظیر حین . از مهم ترین گیرایی کشش های تاریخی شمال کشور محسوب می شود. «گسکر» درون 23 کیلومتری بیعت سرا و فراوان زیاد فاصل مدینه های ماسال، شاندرمن و تالش طمانینه آرام دارد که از عهد قاجاریه به بعد، شهری مدفون و فراموش شده و غیرمعروف به شماره می رفت.


اگر پگاه زود سر پشه دره کوهپایه های زیبای «صومعه سرا» از خواب بیدار شده باشی، هرچه بیشتر بلد صنوبر و ابریشم را درک می کنی؛ عبادتخانه سرا خاستگاه بهترین و مرغوب ترین ابریشم ایران است، از این عرشه از سالیان سیکل ،این کشور را سرزمین ابریشم ایران می شناسند.

این بلد از کنارها و شمال به فومن، از صورت سمت چپ به انزلی، از نیمروز و باختر به رشت و شفت و از مشرق زمین به رضوانشهر و پونل محدود شده است. سپس از گذار از «فومن» و شارع ای که درختان مخفی چنار باب اطراف نفس دیده می شود، به «صومعه سرا» می رسید. دروازه اندر روستای «چمن قال» عبادتگاه سرا، درختی با 500 سال عمر، نیز چنان بدحال و استوار، خود را به رخنه می کشد. این درخت که از نمط مقاوم رها است، به نمادی از ایستادگی و سرزندگی مردم معبد سرا تبدیل شده است. ناحیه کرانه تنه این درخت درون فاصله یک متری ریشه، 7 متر و نیم و در قسمت میانی، حدود 4 متر است.

  • همیشه در سفر
  • ۰
  • ۰

ائل گؤلی (ائل گلی) یا پادشاه ‌گلی یکی از مهم ‌ترین تفرجگاه ‌های کشور تبریز است که در نواحی پهلوها شرق ثانیه و در ۷ کیلومتری مرکز مدینه واقع شده ‌است. شاهنشاه گولی به معنی “استخر شاه” ترجمه شده است. مکر در لسان کلام ترکی به معنی حوضچه می ‎باشد. ساختن بنای اولیه این آبگیر را به نوبت پادشاهان آق قویونلو و توسعه دم را به زمانه دوره صفویه خویشاوندی می‎ دهند.


 

در دوران قاجار دروازه اندر پیرامون آبگیر ائل گلی خیابان ‌هایی سو عبور و مرور احداث گردید و در نزدیکی این معابر، درختان درخت تبریزی، بید مجنون و گل‌های اطلسی متعددی درون چندین ردیف دلیل تزئین پارک و پاکی ماء مایع شیره و هوس کاشته شد. ائل گلی دروازه اندر دوران پهلوی به شهرداری تبریز ترک شد تا به یک تفرجگاه عمومی تبدیل شود. سید باقر کاضمی (مهذب‌الدوله) حکمران وقت آذربایجان شرقی، نخستین تعمیرات اساسی را درب محوطه این پارک به انجام رسانید. در مرکز تالاب ائل گلی، تعمیر کلاه ‌فرهنگی هشت ضلعی وجود دارد که امروزه به ‌صورت یک تالار پذیرایی مورد بهره وری قرار می ‌گیرد و به کاخ ائل گلی مشهور است. این بنا پیشتر ساختمانی خشتی بود که سر پشه دره سال 1346 تخریب سیر و با کوشش شهرداری تبریز و استانداری، جای خود را به یک ساختمان خوشگل و مقاوم داد.




تپه نسبتاً بلندی مدخل سرپوش بخش جنوبی دریاچه ائل‌گلی قرار گرفته که جنگل‌کاری شده و آبشارهای مصنوعی متعددی از این تپه به سمت باطن دریاچه سرازیر می‌شود. همچنین از پهلو جنوبی دریاچه تا مرکز نزاکت مال و محل کاخ ائل‌گلی، خیابانی کشیده شده که تعمیر کلاه‌ فرنگی را به ‌صورت یک شبه‌جزیره درآورده ‌است.


 



ائل گؤلی،ائل گؤلی  درب تبریز


 
کاخ ائل گلی تبریز :
عمارت کلاه ‌فرهنگی هشت‌ ضلعی موجود سر پشه دره مرکز دریاچه ایل ‌گلی که به کاخ ایل‌ گلی صیت دارد، امروزه به ‌صورت یک تالار پذیرایی مورد استعمال قرار می‌گیرد. این بنا پیش‌تر یک ساختمان یک‌ طبقه خشتی و رمیم خسته بود. شهرداری تبریز داخل سال ۱۳۴۶ خورشیدی ساختمان پیشین را تخریب و تنه آبادانی دوطبقه جدید و مقاومی تو محل متعلق احداث کرد.
کاخ ائل گلی، خدیو ‌گلی تبریز در دوران حکومت سلطان یعقوب آق‌قویونلو ساخت شده و درون دوران سلطنت صفویان تعریض یافته‌ است. پیروز میرزا (هشتمین غلام نوباوه عباس میرزا) نیز این تنه آبادانی را تکمیل‌تر نموده و وقت حسن را به‌صورت یک نزهتگاه سلطنتی برای درباریان قاجار درآورده ‌است. 

  • همیشه در سفر
  • ۰
  • ۰

کوله‌بارتان را باید ببندید و به خان تیزی بروید تا دیده‌ها، به ازا شنیده‌ها را بگیرد و باور کنید آنچه را که در توصیف این دیار نکورو گفته‌اند!

گر گفتیم شیرین‌ترین انگبین است، ولو گفتیم چشمه‌ای دارد خنک و خودجوش که چه تابستان باشد، چه زمستان، بس که سرد است، کسی توانا نیست دستش را حتی به پایه یک دقیقه در حین نگه دارد. چنانچه گفتیم چشمه‌اش شفابخش است و بسیاری از بیماری‌ها را درمان می‌کند، یا چنانچه از درخت‌های پرمیوه‌اش تعریف کردیم و گفتیم قدمتش به زمان ناصرالدین شهریار می‌رسد و کوچ‌نشین‌ها بنای اولیه‌اش را گذاشته‌اند... شما باور نکنید!


خان کندی,روستای خان کندی,تصاویر روستای خان کندی


 
نه، این‌طور نمی‌شود، تا وقتی به «خان کندی» نرفته‌اید، تا وقتی دریاچه قالغانلو را ندیده‌اید، تا وقتی قبل چشمه قریه چای نخورده‌اید، تا وقتی تو مراتع سبزش تهیدست ندویده‌اید، تا وقتی خنکی و نمناکی و خشکی مه را باب سحرگاهش روی پوست‌تان حس نکرده‌اید، تا وقتی از باغ‌هایش با دست‌های خود میوه‌ای نچیده‌اید، تا وقتی پای حرف‌های مردم قصبه ننشسته‌اید و آنها برایتان از گذشته‌های زمان قصه نگفته‌اند و تا وقتی طعم آسودگی را دروازه اندر روستا نچشیده‌اید، بی‌فایده است سخن گفتن از «خان کندی» و توصیف زیبایی‌های آن، مگر این که استخر بارتان را ببندید و عازم بلد گرمی یا مغان در اردبیل شوید و از آنجا به خان کندی بروید تا دیده‌ها، جای شنیده‌ها را بگیرد و باور کنید آنچه را که در وصف این دیار مهسا می‌گوییم!


 جاذبه‌های طبیعی: از مهم‌ترین کوه‌های لفافه موج رادیو کوه صلوات‌داغی در اکناف روستای خان‌کندی، می‌توان به قله «قلی تاش» با فراز ۲۵۸۰ متر و مهتر جهت داشی با بلندی ۲۵۵۰ متر از سطح دریا ایما کرد. این کوهها در نواحی پهلوها روستا آرامش دارند و پرتره مهمی درتعدیل عصاره و هوای قطار ایفاء می‌کنند، به طوری که با ابتدا بارش در فصول سرد، این کوه‌ها یکدست سفیدپوش شده و با انبوهی از برف، به پیشواز بهار می‌روند. با ذوب شدن برف‌های زمستان، معروف‌ترین شط فصلی ماه گرمی به نام «تولون چای» آشکار می‌آید.    



به دلیل وجود مراتع سرسبز مستور از اقسام گل‌های رنگارنگ، ارتفاعات خان‌کندی محل مناسبی برای طعام زنبور و تولید شهد است و به همین، جنبه بهترین و مرغوب‌ترین سنخ عسل، دروازه اندر روستای خان‌کندی تولید و نمایش می‌شود.



چشمه تشفی «خان بولاغی»، چشمه‌ای خودجوش با دبی 3 لیتر بر ثانیه است که در نواحی پهلوها خان کندی و دروازه اندر بالادست وقت حسن جاری است. دمای عصاره این چشمه داخل تابستان و زمستان همواره نزدیک به تهی است و برای مداوا امراض پوستی و استخوانی، بسیار سودبخش است.

  • همیشه در سفر
  • ۰
  • ۰

روستای فردو شهر قم


روستای فردو باب محدوده کوهستانی جنوب شرقی کهک استقرار یافته و ارتفاع نزاکت مال از سطح دریا دروازه اندر حدود 2070 متر است و اقلیمی معتدل و کوهستانی دارد.


 


روستای فردو پیشینگی و پیشینه تاریخی طولانی دارد. بنای امامزاده بسوره (باوره) باب حوالی قصبه و همچنین امامزاده ای در اندرون روستا دیرینگی این روستای کوهستانی را آرم می دهند. قدمت این زیارتگاه ها به هنگام دنیا صفوی می رسد.



مردم روستای فردو به لهجه اصطلاح فارسی و با گویش زبان محلی سخن می گویند مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.


 


عکس های روستای فردو,روستای ییلاقی فردوروستای فردو،جاهای دیدنی فردو روستای فردو،جاهای دیدنی فردوروستای فردو،جاهای دیدنی فردو


جاذبه های گردشگری روستای فردو


در فاصله یک کیلومتری آبادی چشمه های عصیر حل از زمین می جوشند و مزارع و باغات دیه را مشروب می سازند. جریان چشمه ها مزارع و باغات از گیرایی کشش های بسیار زیبایی پیرامون روستا هستند.در عرض بین 10 تا 12 کیلومتری حواشی روستا نهر پرآبی جریان دارد که حواشی طرفه العین زیستگاه پرندگان و جانوران گوناگونی است.


  


"برف انبار" مرتفع ترین قله استان قم


 غار سالمستان یکی دیگر از ملاحت و دافعه های طبیعی این روستاست که درب فاصله 5/8 کیلومتری نهاد استقرار دارد. این سوراخ مورد توجه حفره نوردان و فضایی برای به گذران حال فراغت است.


 


>


 مزرعه وسف از مزارع وسیع سرسبز و از جذب های طبیعی و تفرجگاه های محیط روستا است.


 


انواع گیاهان دارویی نظیر گل بقر زبان، شیرین بیان، طین ختمی، شاتره، خاکشیر و گون درون پیرامون دهات می رویند که کاربردهای متنوعی دارند و اطوار پرندگان و جانوران مانند شغال، گرگ، روباه، خرگوش، کبک و تیهو حیات جانوری پیرامون قصبه را تشکیل می دهد.


بنای امامزاده بوره (باوره)، سر پشه دره 8 کیلومتری روستای فردو دروازه اندر مزرعه باوره محقق حادث شده است.


 


قالی های بینظیر با طرح های سنتی و ابتکاری که ندرتاً از کالا ابریشم و باب ابعاد کوچک بافته می شود از مهم ترین صنایع دستی مردم این روستاست.همچنین اطوار گلیم و زیلو سر پشه دره طرح ها و نقشه های متنوع در روستا بافته می شود.


انواع نان های محلی، تیره قوروت، لبنیات، خشکبار و محصولات باغی از مهم ترین سوغاتی های روستای فردو به عداد حساب آمار می روند.


 



جدای از طبیعت زیبای روستای فردو، تعداد زیاد شهدای دهات نیز بر شهرت دم افزوده است و این دهات به عنوان شهیدپرورترین روستای کشور نام گرفته است.


فردو قبلا به خاطر ماء مایع شیره وهوای متعادل لمحه و حضور گردشگران داخل تابستان معروف بود ولیک بعدا شهرتش به فراتر از مرزها رسید و به اولین روستای اینترنتی و خستو ای ایران معروف شده است.


 

  • همیشه در سفر
  • ۰
  • ۰

شهرستان نور

ششهرستان تابش که تا چند سال سابق سولده نامیده می شد از شهرهای مهم رستمدار بخشی میان رویان و مازندران است. این ماه دارای تاخت منطقه سردسیری و گرمسیری با بلوکات بسیار است که مهمترین آنها بالاده نامیده می شود.


دریاچه الیمالات


دریاچه سد الیمالات درون ۸ کیلومتری نور درون مسیر جاده نور ـ چمستان رسم دارد و فاصله ثانیه از جاده اصلی روشنایی به چمستان حدود ۳ کیلومتر است. به عبارتی دریاچه الیمالات مدخل سرپوش مسیر شاهراه ارتباطی تلاء لو به چمستان هال دارد و در قسمت جنوبی دوراهی روستای کارگرکلا جای گرفته است. فاصله متعلق از جاده اصلی تلاء لو به چمستان حدود سه کیلومتر برآورد می شود.


مکانهای تفریحی  بلد نور



پارک جنگلی کشپل
در حوزه استان مازندران ولایت و دهستان نور آبادی چمستان درمسیر ییلاقی لاویج ودر حد فاصل ۲/۵ کیلومتری از چمستان با موقعیت جغرافیایی از سرشت به راه نور-چمستان واز نواحی پهلوها به کوه لاویج و ماء مایع شیره گرم لاویج وشرق به جنگلهای چمستان واز مغرب باخترزمین ناپدیدشدن و خاور به لاویج رودخانه و شهرک صنعتی چمستان درست شده‌است. این فضا بمساحت ۷/۲۱ هکتارمی‌باشد واز نظر لباس استتار نیز دارای ریه تیپ جنگلی توسکا- لرک وتوسکا- توسکاوبلوط- افرا، بلوط – ممرز – انجیلی و ممرز – انجیل است عنایت به اینکه از این محدوه بعنوان تفرجگاه داخل گذشته مورد استفاده واقع می‌گردید. (و همچنین بخاطر نیست سنگ چدن در شط این مسیر قدیما دارای کوره‌های ساچمه سازی بوده‌است که هنوز بازهم بقایای لمحه موجود می‌باشد)و درون واقع نیستی چشمه‌های با دبی خوب این امکان را برای سود فراهم نموده باز طرف شهرداری چمستان تاسیسات وتسهیلات پراکنده بدون طرح از قبیل چشمه بابا معدنی، آ لاچیغ، حصارنرده‌ای، پلکان سنگی، سوپر مواد غذایی و کته کبابی، پارک بازی برای بچه‌ها وزمین بازی والیبال و والیبال و سرویس بهداشتی کنا گرفته بود. که در طی موافقت دائره کل منابع طبیعی صف ساری و سازمان جنگلها در واگذاری اجرای طرح مدیریت بهره وری به شهرداری چمستان رفتار به تهیه طرح هادی شده‌است. که دروازه اندر زون متمرکز اطوار امکانات و تسهیلات مجاز دروازه اندر تفرجگاه و مدخل سرپوش زون بازسازی نیز برای بهره گیری در آینده مبادرت به نهالکاری با تمتع ازگونه‌های بومی خواهد شد بایسته به ذکر است منابع مالی این طرح از طریق شهرداری چمستان تامین خواهدشد.



آبشار عرق پری


این آبشار داخل فاصله ۵ کیلومتری ناحیه نور، نزدیکی ناحیه رویان محقق حادث شده‌است. در عرق پری درختان با فاصلهٔ کم از یکدیگر نهاد استقرار دارند و بیشتر مناطق بکر و قدرت نخورده مانده‌است. این ناحیه همسایه کجور و یوش می‌باشد. آبشار آب دهان منی پری تو کنارهٔ شاهراه قرار گرفته‌است. این آبشار، شباهت چندانی به آبشار ندارد زیرا قسمتی از سنگ‌های کوه در پی رانش زمین سر پشه دره شیب تند کوه فرقه شده‌اند و عصاره کمی از لابه‌لای این سنگ‌ها تو جریان است.اختلاف درجه حرارت این ناحیه با هوای مدینه رویان تقریبا ۱۰ مرتبه حد سانتی‌گراد است. درختان جنگلی دروازه اندر مناطق کم ارتفاع‌تر و درختان کاج داخل نقاط بلندتر دیده می‌ شوند.

  • همیشه در سفر
  • ۰
  • ۰

تفرجگاه فرحزاد

 فرحزاد که تا چند دهه پیش به دیباچه اسم مسیر پیاده روی تا امامزاده داوود مورد توجه سکون می گرفت، بیش از ده سال است که به یکی از تفرج گاه های مهم تهران تبدیل شده است. توجه و بدرقه از باغچه مهمانخانه های فرحزاد به حدی است که شام ها به سختی می توان مدخل سرپوش این توجه موقع جای پارک خالی برای اتومبیل پیدا کرد. یافتن مقام پارک ساکت و امن، خودش مسلماً یکی از اجزای فرحزادگردی است.



به نشان عباس اقبال: «فرحزاد قریه دیگری است باب شمال غربی طهران بین تجریش و کن. لقب کلمه و ننگ این قریه نیز دروازه اندر کتاب قطار الطالبیه آمده به به شکل فرزاد که املا صحیح قدیم طرفه العین فره زاد بوده و بعدها این کنیه به صورت فرح توشه درآمده که به معنای محل زایش و پیدایش شادی است.»



روستای فرحزاد از بخش های خوش عصیر حل و هوای نهاد چهره تهران به حساب می آمده است و هنوز نیز درصد بالایی از اهالی این وقت را ساکنان قدیمی دهات فرحزاد تشکیل می دهند، ولی در نشانه تاثیر توسعه شهر تهران، دروازه اندر دهه های ماضی شاهد مهاجرت افراد با قومیت های متفاوت به این موجودی بودیم. فورحالی شدن حاضر این سرگذر اعتنا دارای حدود 20 هزار تن جمعیت است که جمع و منها بر اهالی بومی، عمدتا شامل بیگانگان قوچانی، ترک زبان، قزوینی و غیره می شوند.



قدمت گردشگری باب گذشته، تابستان ها، جمعیت کثیری از اهالی تهران برای انهزام از گرمی و برودت به فرحزاد می آمدند و با کرایه کردن خانه یا باغچه ای سکونت می کردند و حتی شماره باند ای مدخل سرپوش فضای باز خرگاه می زدند و تعطیلات تابستان را بدین ترتیب می گذراندند.



نکته دیگری که از فرحزاد در خاطرات تهرانیان قدیم نگارش شده است، مسئله تحکم گذرگاهی فرحزاد برای زوار امامزاده داوود بود که ایستگاه اصلی نفس سفر زیارتی، همین آبادی بود. زیارت کنندگان شامگاه را داخل این محل می گذارندند و صبحگاهان با سود کردن حمار و قاطر به سمت امامزاد داوود عزیمت می کردند.


 
مهاجرت موقت تهرانی ها و مقام ایستگاهی فرحزاد عادت بزه رونق داد و ستد کسبه دم آبادی می شد. بنابراین تابستان برای اهالی فرحزاد منبع دخل و مکنت بود و این خصوصیت موجب سکونت دائم جمعی مهاجر داخل آنجا شده که درون قیاس با دیگر آبادی های شمیران نظیر پرداخت و شکراب که به سبب بن بست بودن راه، مهاجر پذیر نیستند و دارای ساکنانی با نژادی فرد هستند، فرحزاد را کاملا متمایز کرده بود. 


 


فرحزاد,محله فرحزاد,روستای فرحزاد


این شامگاه هافرحزاد به ویژه داخل شب های تابستان، میزبان مردمانی است که برای رهایی از قلق و آرامش های کشور و حضور داخل محیطی سکون بردبار و آزاده به آنجا می روند. این محله لبریز از قهوه غرفه ها و کاباره سنتی است و برعکس بقیه مناطق تفریحی خو تهران مثل مقید تنگ و درکه، نه کوهی دارد و نه طبیعت چندان بکری. از بزرگراه یادگار به خیابان فرحزاد که می رسیم با تابلوهای رنگارنگ کافه ها و کافه ها، مغازه های قلیان فروشی و بساط دستفروشان کنار خیابان سیما به گستاخی می شویم.


 در بار ها سنتی جا متفاوت است. با مدخل به آنها تخت های چوبی، گلدان ها و درختان سبز می بینیم و صدای دلنشین عصاره را می شنویم. معمولا تو طول روز زوج های شاب و خانواده ها برای صرفه غذا این نوع رستوران ها را تعیین می کنند. قهوه غرفه های قدیمی تر باز بیشتر میعادگاه پیرمردها یا پسران جوانی است که ساعت های بیشتری را پای قلیان درب آنجا می گذرانند. مدخل سرپوش جلوی آنها منقل های کباب قرار دارد که بوی دودشان همیشه سر پشه دره فضای خیابان می پیچد. این قهوه خانه به نقیصه قیمت پایین تر با غذاخوری های یک و مدرن رقابت می کنند.


 



نزدیک های ساعت دو شب کم کم غذاخوری ها و کافه ها بسته می شوند. شلوغی و هیاهوی خیابان فرحزاد بازهم تمام می شود تا فردا سپیده دم که دوباره نورسته و پیر ها و خانواده هایی برای صلح و گذراندن وقت به خوشی آنجا را گزینش می کنند.



بعدها قیاس عامیانه کبریا را که به تدریج به تخفیف را کاربرد می شده، به مسرت عربی مبدل ساخته و فره توشه و فرزاد را فرح زادراه کرده است. مولف کتاب منتقله الطالبیه، اعتبار جمعی از سادات مهاجر را می برد که به این قریه متحصن شده و باب آنجا سکونت اختیار کرده بودند.



مالکیت فرحزاد
مستوفی الممالک مالک بسیاری از آبادی های گرداگرد تهران، چون بهجت آباد، یوسف آباد، ونک، فرحزاد و... بود. درب این باره معیرالممالک نتیجه معلول است:

مستوفی الممالک دستی آبادکننده داشت و تو ایجاد قریه و جاری ساختن قنات می کوشید و زیبایی آباد، یوسف آباد،... و فرحزاد از آبادکرده های اوست/ نجیبان و نسوان عصر ناصری.

  • همیشه در سفر
  • ۰
  • ۰

باغرود منطقه و شهرکی سرسبز است که درب ۱۲ کیلومتری صورت سمت چپ شهر نیشابور روش دارد. دره‌ای که در نزاکت مال رودخانه‌ای درب جریان است و اطراف لمحه پوشیده از درختان میوه،گردو ،چنار، گیلاس، سیب و ... است.باغرود یکی از معروف‌ترین مراکز گردشگری طبیعی مدخل سرپوش نیشابور به شماره می‌آید که داخل مسیر شارع منتهی به نزاکت مال نیز مناطق و روستاهای دیدنی دیگری چون برف ریز فراغ دارند. ار قصد سفر به نیشابور دارید، پیشنهاد می‌کنیم از این قطار ییلاقی نیز دیدن کنید. درآمد اصلی ساکنان باغرود از سلک کشاورزی است و باغ‌ های سرسبز و خاک حاصلخیز بسیاری باب این ناحیه هویت عرضه دارد.رونق کشاورزی درون منطقه باعث شده است جمعیت کمتری روی به دامداری بیاورند. عده‌ای از ساکنان منطقه نیز در اردوگاه شهید رجایی مشغول کار هستند که یک پادگان بزرگ نظامی و یک منزلگاه بین‌المللی گردشگری تیمچه است.


 


روستای برف ریز نیز از عداد مناطق دیدنی این مسیر است که درب میانه طریقه و در سمت غربی ثبات دارد. این دیه به دیده‌ بان دیار نیشابور نیز ناموری و بی نشانی دارد.این قطار برف گیر‌ترین محل است و چشم انداز بینظیر و چشمه‌های محلول ذوب خوی بزاق متعدد و آب دهان منی و هوای بسیار خوب نفس باعث شده لخت عداد یکی از مناطق مهم توریستی نیشابور داخل نزدیکی دامان پایین جنوبی ستیغ بینالود به نمره اندازه آید. این مجتمع دارای امکانات فرهنگی از قبیل کتابخانه،نمازخانه،سالن اجتماعات تابستانی،کارگاههای خودی مهارتی،سینما و رصدخانه است.از امکانات ورزشی نزاکت مال می‌توان به زمین چمن،استخر شنا،دریاچه قایقرانی و سایر رشته‌های ورزشی دستور کرد.سالنهای پذیرایی،درمانگاه،فروشگاه، مهمانسرا و کمپ‌های تابستانی از دیگر امکانات این مجموعه است.
سایر جاذبه‌ های گردشگری این مجتمع محتوی سد بزرگ خاکی،دریاچه طعام ماهی،باند پروازی هواپیمای گلایدر،مزارع زعفران،زنبورداری،باغات میوه،فضای سبز و تربیت گل و گیاه است. ظرفیت پذیرش اردوگاه برای اردوهای یک صوم امساک ۵۰۰۰ شخص و اردوهای چند روزه ۲۵۰۰ فرد تعداد می‌باشد. مدخل سرپوش مسیر و حتی پشت این اردو نیز روستاهای دیگری چون دربهشت، برف ریز و ... محقق حادث شده‌اند که دارای مناظر،زیارتگاهها و مناطقی برای اطراق نیمروزی سر پشه دره فصل تابستانند.به لقب مثال درصورتی که به کوهنوردی علاقه‌مند باشید،یکی از قسمت‌هایی که هواداران بسیار برای تماشا دارد «هفت غار» است که سر پشه دره همین مسیر راه باغرود راست شده است.

روستای برفریز نیز از عداد مناطق دیدنی این مسیر است که تو میانه طریقه و داخل سمت غربی نفس قرار دارد. این آبادی به دیده‌ بان ماه نیشابور نیز نام دارد.این صف برف گیر‌ترین محل است و چشم انداز زیبا و چشمه‌ های آب متعدد و عصاره و هوای بسیار خوب متعلق باعث شده قسمت یکی از مناطق مهم توریستی نیشابور تو نزدیکی زیر دامن سینه کش شمول جنوبی ستیغ بینالود به شماره آید. همچنین مناظر زیبای کوهستانی و کوه‌های سر به فلک کشیده واقع در شمال سوق رده همواره پذیرای طبیعت دوستان و کوهنوردان مشتاق است.




راه دسترسی به منطقه
در مسیر کمربندی شاهراه نیشابور-مشهد هنگامی که به میدان باغرود رسیدید،به سمت صورت سمت چپ جاده‌ای کورس دور بانده نهاد استقرار دارد به نام شاهراه باغرود که سر پشه دره انتهای دم اردوگاه و بنابرین از لمحه روستای باغرود درست شده‌اند. حالا که در روزهای پایانی زمان تابستان هستیم،پیشنهاد میکنیم سری به این مکان قشنگ و خوش ماء مایع شیره و اقلیم بزنید و سر پشه دره گرمای تابستان،خنکای این صف زیبا را بچشید.

  • همیشه در سفر
  • ۰
  • ۰

اسم این دیه را بر وزن بهشت، می‌دانند؛ هم در تلفظ و هم داخل جغرافیا. باب این روستا تاآنجا رنگ می بینید و سبزی مزارع و باغ‌های مختلف که بعد از مدتی فکر می کنید یک کارت پستال جلوی رویتان است که از زاویه‌های نامشابه و آشنا تماشایش می‌کنید


  مکانهای تفریحی خراسان,جاذبه های گردشگری خراسان


روستای چِنِشت- خراسان جنوبی


تابستان روستا خنک و نسبتا سرد است و کورس دور غار بزرگ مدخل سرپوش این قطار وجود دارد؛ مغاره چنشت و مغاک چهل چاه. روستایی‌ها می‌گفتند کاسه آوند و افزار ریسندگی مناسب به چند هزار سال پیش تو این غارها پیدا شده است، برای همین تو دهه ۴۰ خورشیدی چندین باستان‌شناس غربی مدت‌ها روی این غارها تحقیق کرده‌اند. روستای چنشت به واسطه قرار رمیده شدن در میان ۴ نهر و نیز کوهستانی بی پروایی کردن آن، دارای باغات و مزارع بسیاری است. ماء مایع شیره و هوای لحظه معتدل کوهستانی بوده که از زمستان‌های سرد و تابستانهای خنک برخوردار است.

روستای بوژان- خراسان رضوی 


در مورد منوال تسمیه بوژان چندین نظریه هستی نفس دارد. به یک معنا بوژان را برکشی کرده می‌دانند، دوم اینکه نام گیاهی با برگ‌های ریز و ساقه‌های بلند است که باب این دهات به کثرت یافت می‌شود و سوم اینکه بوژان پسوند مناطقی به نام چشمه ساران یا مرغزاران است. به دلیل موقعیت مناسب بوژان باب میان رشته کوه بینالود، امکان دسترسی به ارتفاعات قله شیرباد، کلمیش، دریاچه مرتفع چشمه سبز، خط الراس پایور و... از این ناحیه محفوظ آمین گویی شده است؛ بنابراین کوهنوردان زیادی از مسیر چشمه شکراب به ستیغ شیرباد ارتقا می‌کنند. رشته کوه بینالود سر پشه دره محدوده بوژان دارای آبریزهای زیادی است که به صورت چشمه دروازه اندر سطح زمین جاری می‌شوند و تقریبا داخل تمامی مسیرهای کوهنوردی طرفه العین دسترسی به آب دهان منی وجود دارد.



 


 


 

  • همیشه در سفر