معماری روستای کندوان
معماری بومی روستای کندوان معماری صخرهای میباشد، این قصبه به جهت ویژگی معماری صخرهای و بافت مخصوص وقت حسن در فهرست آثار ملی کشور به نگارش رسیده است. کندوان یکی از سه روستای صخرهای زمانه است که این موجب جذابیت بینظیر طرفه العین شده است. معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم باب قالب بافت قدیمی آن یک استثناء دروازه اندر دنیا به حساب میآید. چرا که دیگر دروازه اندر کاپادوکیه ترکیه و داکوتا آمریکا (هر کورس دور دارای معماری صخرهای هستند) کسی زندگی نمیکند.
در حقیقت آنچه به کندوان هویت باستانی و تاریخی داده است، هستی نفس ۱۱۷ خانواده و منزل مسکونی نهاد تودههای مخروطی و هرمی شکل صخرههاست. میتوان گفتار وجه تسمیه کندوان به خاطر خانههای کندویی شکلی است که درون دل این صخرههای مخروطی هال گرفتهاند.
در مورد تاریخچه کندوان این چنین نقل شده است که نخستین کسانی که به کندوان گام گذاشته اند، ساکنان روستایی به شهرت اسم حیله فرح انگیز بودند که تو دو کیلومتری غرب کندوان رسم داشت و درب قرن هفتم هجری برای در ایمن ماندن از حمله مغولها به دشتی در مقابل کندوان فعلی مهاجرت کردهاند و دروازه اندر طول مدت زمانی به تدریج تو کرانها را حفاری کرده و پناهگاهی امان برای خود ساختهاند که از وقت حسن زمان تاکنون فرزندان آنها آل به نسل سر پشه دره همان خانههای سنگی سکونت دارند.
آب معدنی روستای کندوان محبوبیت ملی دارد .ییلاقات ارشد چمن از تفرجگاه های ممتاز زیر دامن سینه کش شمول های سهند است که سر پشه دره انتهای دروا زیبای کندوان و درون بالا قدرت رودخانه کندوان نهاد استقرار دارد . فسیله گردانی و عروسی سنتی از مراسم ویژه این روستا است . دیدار از این قریه تجربه ای فراموش نشدنی است. قصبه ی کندوان به امکانات اقامتی و پذیرایی برای گردشگران تجهیز شده و مردمی مهمان نواز دارد.
اگر طالب سفر با اتوبوس ، ردیف یا هواپیما هستید می توانید به راحتی بار سفر به این رستاق را ببندید زیرا مدخل سرپوش روزهای مختلف هفته امکان سفر با وسایل نقلیه عمومی کارآیی دارد. تنها تفاوت داخل این است که باید به آغاز به شهرستان تبریز بروید و آخر به روستای کندوان برسید.