همیشه در سفر

مرجع دانستنی های گردشگری ایران و جهان

همیشه در سفر

مرجع دانستنی های گردشگری ایران و جهان

  • ۰
  • ۰


از ییلاق یا گیلوان
از نیز ابتدای وصول به این ییلاق، منظره بسیار زیبای مسکن حجره های چوبی مدخل سرپوش میان بیشه مه آلود با درختانی وش آلو جنگلی، فندق و راش، تمام را مجذوب می کند. پیاده روی مدخل سرپوش میان درختان و غرفه ها و روبیدن به بالاترین نقطه دهکده و تماشای ماه ماسال از دوردست، جمهور و همه نعیم و الم بخش است، اما چنانچه با راهنمایی بلدهای محلی، کوهپیمایی سبکی دروازه اندر مراتع «آلاله پشت» داشته باشید، با یک تیر تاخت نشان بی میل اید؛ هم پرش کرده اید و همچنین محل تایید میرزا کوچک خان جنگلی را دیده اید.


 



جاذبه های گردشگری ییلاق ماسال


ییلاق پاییزی تو ماسال م  ه آلود  
اگر نیز کوهنورد حرفه ای هستید، می توانید به ستیغ زیبای «خندیله» ارتقا کنید. خوش آمد پذیره ابرازعلاقه بسیار زیاد مسافران و تورها از این دهکده ییلاقی، جمع و منها بر امکانات فراوان، چند مغازه بازهم خواهید دید و مشکلی از این بابت نخواهید داشت. حتی انتهای این ییلاق، به مسیری خواهید خورد که تا کوه «گیلوان» پیش می رودخانه و نهایتا به مسیر خاکی «ماسوله به خلخال» منتهی می شود.


 



اگر به ماسال سفر کردید، حتما از آبشارهای نزاکت مال هم دیدن کنید؛ آبشارهایی از قبیل آبشار «ویوز» سر پشه دره مجاورت تیمچه ییلاقی النزه سر پشه دره شاندرمن، آبشار «خون» با اوج بیش از 15 متر، آبشار «تولی نساء» و آبشار «رامینه» و همچنین غارهایی همچون غار باستانی خندیله پشت، سوراخ چسلی و زاغه کلچال که تمام زیبایی های غارهای گیلان را درون خود تجمع کرده اند. داخل عین حال، دیواره سنگی «اسبه ریسه» ماسال دارای یکی از تخته سنگ های مختفی سنگ نوردی کشور است که می تواند مسابقات برجسته ملی، قطار ای و حتی جهانی در حین برگزار شود. این دیواره سنگی، نی و آری تنها نوبت سنگ نوردی را به حرفه ای های این پرش می دهد، بلکه امکان کایاک سواری را هم در اختیار قایقران هایی هال می دهد که رفیق دارند داخل رودخانه خروشان پایین صخره هم بسکتبال کنند.



 


تصاویر ییلاق ماسال،بازار ییلاق ماسال


 


 



پرسه مدخل سرپوش امکان زیارتی   


 ماسال بقعه های زیارتی فراوانی دارد که بسیار دیدنی است. بقعه صاحب سید مهرعلی و افندی سید خوشدل علی، پسران راهنما موسی کاظم (ع) دروازه اندر روستای خوشگل و زیارتی شالماء سر پشه دره 12 کیلومتری شهر ماسال، بقعه «چسلی» وقاع باب روستای چسلی مدخل سرپوش فاصله 14 کیلومتری مرکز شهر، بقعه «میرباقر» در روستای وردم، بقعه «سید ابوجعفر» واقع در روستای درخانه، بقعه ابوجعفر واقع درب روستای گیله سرا، بقعه سید ابوالقاسم ته موسی ته جعفر «ع» واقع درب روستای سراکه، بقعه مالک سیدرضا واقع در روستای دلیجان شاندرمن، بقعه امامزاده شفیع شاندرمن واقع سر پشه دره 7 کیلومتری بازار فرقه و بقعه خداوندگار سید ابراهیم واقع درب روستای قران، از یکسر اماکن زیارتی ماسال هستند.





زیبایی های «گسکر» را فراموش نکنید
طبیعت گردی داخل شهری که دیگر مدفون نیست!    


 
یک سفر کوتاه لبریز از جنگل، کوه، شکفت و کلبه های روستایی! برای چنین سفری شاید هیچ مقصدی به معیار سفر به گیلان و هیچ زمانی به مقدار این روزها مناسب نباشد؛ استانی که ار دیدنی ترین طبیعت بکر ایران نباشد، بدون شک یکی از دیدنی ترین جذبه های طبیعی کشور به حد می رود.



شهر تاریخی و مدفون «گسکر» درب منطقه «گسکرات»، از مهم ترین و باشکوه ترین نوشته ها پیامدها تاریخی به جای مانده سر پشه دره استان گیلان است که به دلیل موقعیت راهبردی و بی نظیر حین . از مهم ترین گیرایی کشش های تاریخی شمال کشور محسوب می شود. «گسکر» درون 23 کیلومتری بیعت سرا و فراوان زیاد فاصل مدینه های ماسال، شاندرمن و تالش طمانینه آرام دارد که از عهد قاجاریه به بعد، شهری مدفون و فراموش شده و غیرمعروف به شماره می رفت.


اگر پگاه زود سر پشه دره کوهپایه های زیبای «صومعه سرا» از خواب بیدار شده باشی، هرچه بیشتر بلد صنوبر و ابریشم را درک می کنی؛ عبادتخانه سرا خاستگاه بهترین و مرغوب ترین ابریشم ایران است، از این عرشه از سالیان سیکل ،این کشور را سرزمین ابریشم ایران می شناسند.

این بلد از کنارها و شمال به فومن، از صورت سمت چپ به انزلی، از نیمروز و باختر به رشت و شفت و از مشرق زمین به رضوانشهر و پونل محدود شده است. سپس از گذار از «فومن» و شارع ای که درختان مخفی چنار باب اطراف نفس دیده می شود، به «صومعه سرا» می رسید. دروازه اندر روستای «چمن قال» عبادتگاه سرا، درختی با 500 سال عمر، نیز چنان بدحال و استوار، خود را به رخنه می کشد. این درخت که از نمط مقاوم رها است، به نمادی از ایستادگی و سرزندگی مردم معبد سرا تبدیل شده است. ناحیه کرانه تنه این درخت درون فاصله یک متری ریشه، 7 متر و نیم و در قسمت میانی، حدود 4 متر است.

  • ۹۵/۰۱/۲۸
  • همیشه در سفر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی