اسم این دیه را بر وزن بهشت، میدانند؛ هم در تلفظ و هم داخل جغرافیا. باب این روستا تاآنجا رنگ می بینید و سبزی مزارع و باغهای مختلف که بعد از مدتی فکر می کنید یک کارت پستال جلوی رویتان است که از زاویههای نامشابه و آشنا تماشایش میکنید
روستای چِنِشت- خراسان جنوبی
تابستان روستا خنک و نسبتا سرد است و کورس دور غار بزرگ مدخل سرپوش این قطار وجود دارد؛ مغاره چنشت و مغاک چهل چاه. روستاییها میگفتند کاسه آوند و افزار ریسندگی مناسب به چند هزار سال پیش تو این غارها پیدا شده است، برای همین تو دهه ۴۰ خورشیدی چندین باستانشناس غربی مدتها روی این غارها تحقیق کردهاند. روستای چنشت به واسطه قرار رمیده شدن در میان ۴ نهر و نیز کوهستانی بی پروایی کردن آن، دارای باغات و مزارع بسیاری است. ماء مایع شیره و هوای لحظه معتدل کوهستانی بوده که از زمستانهای سرد و تابستانهای خنک برخوردار است.
روستای بوژان- خراسان رضوی
در مورد منوال تسمیه بوژان چندین نظریه هستی نفس دارد. به یک معنا بوژان را برکشی کرده میدانند، دوم اینکه نام گیاهی با برگهای ریز و ساقههای بلند است که باب این دهات به کثرت یافت میشود و سوم اینکه بوژان پسوند مناطقی به نام چشمه ساران یا مرغزاران است. به دلیل موقعیت مناسب بوژان باب میان رشته کوه بینالود، امکان دسترسی به ارتفاعات قله شیرباد، کلمیش، دریاچه مرتفع چشمه سبز، خط الراس پایور و... از این ناحیه محفوظ آمین گویی شده است؛ بنابراین کوهنوردان زیادی از مسیر چشمه شکراب به ستیغ شیرباد ارتقا میکنند. رشته کوه بینالود سر پشه دره محدوده بوژان دارای آبریزهای زیادی است که به صورت چشمه دروازه اندر سطح زمین جاری میشوند و تقریبا داخل تمامی مسیرهای کوهنوردی طرفه العین دسترسی به آب دهان منی وجود دارد.
- ۹۵/۰۱/۱۹