روستای محلول ذوب خوی بزاق ملخ مدخل سرپوش شهرستان سمیرم درون ۱۶۰کیلومتری کنارها و شمال غربی اصفهان نهاد استقرار دارد. روستای عصیر حل ملخ در دنباله اطراف کوه دنا سرشار از چشمهسارهای نوشه و سرد و آبشارهای خروشانی است که آب دهان منی خود را از ذوب دمده شدن برف کوه دنا تامین میکند.
به عرض اهالی دهات سالها قبل، وقتی مزارع حنطه روستاهای کران ها مورد تهاجم ملخها سکون گرفت، از عصاره این چشمه مهتر رهبر ممتاز برای دفع فتنه استفاده کردند و آنها را یکجا مضمحل کردند.
برخی از اهالی این منطقه عقیده دارند که این جسر به مثل یک تخت، محل آسایشگاه حضرت سلیمان بوده است. منظره خیال انگیز و بی مانند تخت سلیمان روی رودخانه ماء مایع شیره ملخ همچون مسند اندازه طاق مانندی که بر بالای رودخانه قرار ناراحت است مثل پلی فوق العاده و طبیعی مسافران و گردشگران را به غار درون کوه هدایت میکند.از لب زمام غارطبیعی که در مسند اندازه سلیمان کارآیی دارد، چشمهای با محلول ذوب خوی بزاق زلال و نوش میجوشد و از اکناف این مسند اندازه به رود پایین دست ثانیه میپیوندد.
این پدیده منحصر بفرد، صدها سال پیش طی ریزش عظیمی از کوه درب این محل ایجاد شده و جلوی عبور محلول ذوب خوی بزاق را مسدود کرده است. آخر جریان آب دهان منی توانسته درب همان بستر قبلی خود راهی تونل همتا به طور تقریبی هشتاد متر نیرنگ ساز کرده و به جریان خود بقیه دهد ولی آنچه که زیبایی خاصی به این پدیده بخشیده است هستی نفس چشمه یا سرابی با آبدهی نامعدود و معدود است که از دیواره های شمالی بالای سقف تونل خارج شده به شکل آبشاری آبپاش مانند، هر نوبت دهانه تونل را پوشانده است. مدخل سرپوش حقیقت محلول ذوب خوی بزاق ملخ لقب کلمه و ننگ همین آبشار یا سراب خروشان است.
آبشار عصیر حل ملخ از خیز بخش تشکیل شده است. اولین قسمت لمحه سرچشمه آبشار است که از فواد کوه بیرون میآید و بخش دیگر که درون زیر سرچشمه طرفه العین قرار گرفته، طاقدیسی سبز مکر طرح است که مثل قنطره روی نهر ماربر خم شده است.
شاید برایتان رباینده باشد ولو بدانید که موقعیت جغرافیایی روستای آب ملخ مانع از متعلق می شود که هور و ماهتاب بیش از سه ساعت در این آبادی توقف کند. بنابراین، شما در آب دهان منی ملخ درطی سه ساعت حتی طلوع خورشید را خواهید دید و باز غروب نزاکت مال را. به همین دلیل است که این ده به روزستای نیمروز نیز معروف است.
- ۹۵/۰۱/۱۶