گردشگری تو ایران-گردشگری، سیاحت یا توریسم به طور کلی به شهرت مسافرت تفریحی درون نظر ناراحت میشود. هر چند که تو سالهای اخیر گردشگری دربردارنده هرگونه مسافرتی میشود که نفر آدمی به واسطه نزاکت مال از محیط کار یا زندگی خود خارج شود. به کسی که گردشگری میکند گردشگر، سیاح یا توریست عرض میشود.واژه گردشگر از زمانی پدید آمد که افراد طبقه متوسط رفتار به مسافرت کردن نمودند. از زمانی که مردم توانایی مالی بیشتری پیدا کردند و عمرشان طولانیتر شد، این حکم ممکن شد.
اغلب گردشگرها بیش از همه چیز به عرق و هوا، واژگان یا طبیعت مقصد خود علاقمند هستند. ثروتمندان همیشه به مناطق دوردست سفر کردهاند، مسلماً نه به فاعل اتفاقی، بلکه در نهایت به یک میل خاص. به طور مثال برای دیدن ساختمانهای معروف و رد هنری، آموختن زبانهای جدید و چشیدن غذاهای متفاوت. گردشگری سازمانیافته امروزه یک حرفه بسیار مهم در تمام زمانه است.
گردشگری مدخل سرپوش ایران به مجموعه امکانات گردشگری از یکسره عبارت زمره بناهای تاریخی، مکانهای تفریحی، طبیعت، حمل و نقل، هتلداری و ... گفته میشود.
گردشگری باب ایران به دیباچه اسم یک صنعت از ظرفیتهای بسیار بالایی برای برکشی و توسعه برخوردار است.بر محور گزارش موسسه جهانی جهانگردی،گردشگری دروازه اندر ایران رتبه دهم جاذبههای باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبههای طبیعی را در جهان دارا است و یکی از امنترین کشورهای سوق رده و جهان از لحاظ امنیت برای گردشگران خارجی است.در سال 2008، دروازه اندر حدود 2 میلیون گردشگر خارجی از ایران بازدید کردهاند و این داخل حالی است که در این سال ۸۴۲ میلیون جهانگرد در دنیا سفر کردهاند.
به نظر کارشناسان،صنعت گردشگری درون ایران از توسعهای که شایستهٔ دم است برخوردار نبودهاست. از دلایل کم رونق بی پروایی کردن صنعت گردشگری درون ایران میتوان به پرداخته نبودن بسترهای اقتصادی مناسب برای کشش سرمایهگذاری باب ساخت مهمانسرا و سایر صنایع جانبی این حوزه اشاره کرد.یکی دیگر از دلایل کم رونق بی پروایی کردن گردشگری در ایران بیخبر بودن سرمایهگذاران از زمینههای موجود باب ایران و تبلیغات ضعیف و نیز انتشار رویدادها نادرست و منفی از ایران، محدودیتهاى اجتماعی و مذهبی برای گردشگران خارجی و همچنین تنشهای سیاسی با بعضی کشورهای غربی نیز از دیگر موانع دروازه اندر راه برکشی صنعت گردشگری درب ایران است.
بقعه رهبر زاده رودبند (سید علی سیاهپوش) با گنبد زیبای مضرس (پلکانی) به ضابطه امیر تیمور گورکانی که از اراتمندان سید علی بوده ساخته شده و تو زمان والی و رعیت عباس صفوی فرمان آیین تجدید بنا و مرمت برخی حصه تقسیم داده شده است . سر پشه دره کتاب مجمع الابرار در تنگه درخور صاحب بقعه آورده شده است : سید علی سیاهپوش با ۲۲ واسطه به راهبر موسی کاظم (ع) می گروه بهره و از نیاکان سادات صفوی است. سید علی در مطلع اردبیل بوده که برای زیارت به کاظمین می رود و تو بارگاه راهبر تقی (ع) ، شبی سر پشه دره خواب به خدمت قطب پیش نماز و ماموم جواد (ع) مشرف شده می شود و حضرت از وی می خواهد که برای راهنمایی مردم به ناحیه دزفول مراجعت کند. اسرایی که امیر تیمور باب بازگشت از تذکره و عبور از دزفول می آورد به وساطت عفوخواهی التماس سید علی از مرگ استخلاص پیدا می کنند و به احترام صاحب که همیشه عزادار رهبر حسین (ع) بوده ، رخت سیاه پوشیده و خادم حضرت شده بعدها وقت سیاهپوشان را تو شهر دزفول تشکیل دادند. بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ مردم دزفول برای وحدت بیشتر، بقعه رودبند را برای تجمع عزاداران سر پشه دره نظر گرفتند و تمام ساله با شکوه خاصی ارادتمندان راهنما حسین (ع) از این محل گذر ردشدن می کنند. بنای زیبای بقعه و نمای مشرف به شط دز ، محل زیبایی را برای گردشگران بوجود آورده است. همچنین داخل خصوص گزینش نام رودبند برای سید علی مزه چاشنی است که تو زمانی که ایشان برای ارشاد مردم دزفول به این شهر آمده اند برای اینکه ایشان از خود کرامتی رد دهد تا مردم باور بیشتری پیدا کنند مدخل سرپوش محلی که بقعه ایشان صبر دارد تو درگاه ایزد منان هجا می نماید و کودک ساز خروشان دز صبر می شود و از نفس زمان ایشان به رودبند مشهور گشته است.
- ۹۴/۱۲/۱۶